Volodomir Zelenski a fost ales președinte al Ucrainei în 2019. El a ajuns să conducă Ucraina fiind un simplu actor și comediant fără pic de experiență politică. Înainte de a deveni preşedintele Ucrainei şi liderul rezistenţei în faţa invaziei ruse, Zelenski a avut o carieră în cinema şi televiziune unde era o adevărată vedetă.

Recent s-a aflat că Zelenski și-a împrumutat vocea personajului principal dintr-un film de animație. Este vorba de ursulețul Paddington, în varianta ucraineană a celor două pelicule din serie.

Într-un videoclip promoţional pentru „Paddington 2”, Volodimir Zelenski s-a prezentat, între două sesiuni de înregistrări, în felul următor: „Salut, dragii mei prieteni. Eu, Volodimir Zelenski, voi asigura vocea minunatului, carismaticului şi prietenosului ursuleţ Paddington”.

„Paddington este un film pe care puteţi să îl vedeţi alături de întreaga familie şi toată lumea se va bucura să îl vadă, indiferent de vârstă. Să ştiţi că veţi pleca după ce vedeţi acest film cu o stare de dispoziţie fantastică”, a adăugat preşedintele ucrainean.

Actorul britanic Hugh Bonneville, devenit celebru cu rolul interpretat în serialul "Downton Abbey" şi care şi-a împrumutat vocea unui personaj din "Paddington" şi "Paddington 2", s-a declarat încântat după ce vestea despre implicarea preşedintelui ucrainean în cele două proiecte cinematografice a apărut pe reţelele de socializare.

"Până azi, nu aveam nicio idee despre cine a asigurat vocea ursuleţului Paddington în ucraineană. Vorbind în numele meu, vă mulţumesc, domnule preşedinte Zelenski", a scris starul britanic pe Twitter.

Rolul care l-a făcut celebru pe Zelenski

Zelenski a ajuns să fie cunoscut la nivel național în calitate de producător și vedetă a serialului de televiziune satiric de succes „Servant of the People”/„Sluga poporului”. În serial, el a interpretat rolul unui profesor de liceu obișnuit care devine accidental președinte ucrainean după ce un videoclip cu el condamnând corupția guvernamentală devine viral.

Ursulețul Paddington 

Ursulețul Paddington, un personaj clasic în literatura pentru copii, a fost creat de Michael Bond în anul 1958, inspirat de un ursuleț din plus pe care l-a cumpărat pentru soția lui dintr-un magazin de lângă stația Paddington. A urmat o serie de 20 de cărți despre ursulețul Paddington, cărți care au fost traduse în 30 de limbi și vândute în peste 30 de milioane de exemplare în întreagă lume.

Usuletul peruvian, prietenos și amabil, este cunoscut pentru dragostea să pentru marmeladă, pentru Londra și pentru „talentul” de a intra mereu în bucluc. Paddington este ușor de recunoscut, datorită pălăriei caracteristice și nelipsitei jachete, dar și pentru valiza ponosita pe care o cara peste tot.

Ursulețul Paddington are admiratori de toate vârstele, de la copii la adulți. Aventurile lui Paddington au fost ecranizate la mijlocul anilor ’ 70, precum și în cea mai recenta adaptare, din anul 2014, când personajul animat interacționează cu viață reală.

Captură video