Toată lumea îl cunoaște după expresiile faciale extrem de amuzante pe care le „joacă” în serialele sale de comedie.

Recent, Rowan Atkinson, actorul ce interpretează celebrul personaj Mr. Bean, a împlinit 67 de ani.

Micul Mr. Bean

Micul Atkinson a crescut împreună cu frații săi mai mari, Rodney și Rupert la Durham, o localitate mică din Regatul Unit al Marii Britanii. Băiețelul a fost învățat să privească viața cu ușurință, părinții săi bogați oferindu-i multiple privilegii pentru că era ultimul membru al familiei.

Încă din copilărie, el suferea de bâlbâială, dar știut cum să transforme această tulburare într-un mare avantaj. În școală, Atkinson era un băiat timid și retras. El a fost coleg de școală cu fostul premier al Marii Britanii, Tony Blair.

Pasionat de mașini

De mic, actorul Rowan Atkinson a fost pasionat de maşini. Printre preferatele sale se numără Aston Martin, o Honda, un Audi şi chiar o maşină de curse de Formula 1. În copilărie, a fost înnebunit după personajul James Bond, iar în 1983 a avut ocazia să joace alături de Sean Connery.

Îl recunoști pe acest puști îndrăzneț? E neînfricat și născut pentru aventură - FOTO

Viața privată

Impresionant este că în viața reală, Atkinson nu seamănă mai deloc cu Mr. Bean: „Oamenii cred că datorită faptului că-i fac să râdă atunci când sunt pe scenă, pot să-i fac să râdă și în particular. Nu e deloc așa. Mai degrabă sunt timid, o persoană plictisitoare care din întâmplare a ajuns performer”.

Rowan Atkinson nu a crezut vreodată că va ajunge actor de succes. Era aşa de tăcut şi în viaţa privată încât se presupune că la prima întâlnire cu femeia care avea să îi devină parteneră mai târziu, Sunetra Sastry, nu a spus niciun cuvânt, ci doar i-a cerut să-i dea ketchup-ul. Cei doi s-au cunoscut la sfârşitul anilor 80 şi împreună au doi copii.

După 24 de căsnicie, a cerut divorţul, pentru că s-a îndrăgostit de actriţa în vârstă de 40 de ani, Louise Ford, care i-a oferit o fetiţă, la vârsta de 64 de ani. S-a despărţit şi de aceasta.