Tot mai multe staruri hollywoodiene au recurs la crioconservare, metoda prin care se recoltează și se păstrează materialul genetic în condiții speciale, pentru a avea, mai târziu, urmași.

Cântăreața Rita Ora a optat pentru congelarea ovulelor și este tare mulțumită de decizia ei. Ba mai mult, vedeta în vârstă de 31 de ani a apelat la procedură de două ori: la 24 de ani, apoi la 27.

Congelarea ovulelor, o practică destul de comună la Hollywood! 

Rita Ora își dorește foarte mult să aibă o familie, iar pentru a fi sigură că visul i se va îndeplini la un moment dat, ea a optat pentru înghețarea ovulelor, la sfatul medicului.

Actrița își dorește momentan să se concentreze pe viața profesională, dar totodată vrea, pe viitor, o familie numeroasă. Cântăreața a vorbit deschis despre șansa la maternitate spunând că este cea mai bună decizia pe care a luat-o. Rita Ora a mărturisit că acum se simte mai liniștită pentru că are un plan de rezervă.

"Am visat mereu la o familie numeroasă. A avea copii este foarte important pentru mine și pentru cultura în care m-am născut (Kosovo). Ca femei punem presiune pe noi inconștient, pentru că simțim că este datoria noastră să dăm viață. De aceea, am vrut să nu-mi mai fac griji în privința asta. Și chiar am reușit! E cel mai bun lucru pe care l-am făcut vreodată", a declarat Rita Ora într-un interviu pentru The Independent.

În prezent, Rita Ora are o relație cu Taika Waititi, producătorul filmului Thor.

Congelarea ovocitelor

Crioconservarea sau congelarea ovocitelor este o șansă de a avea copii în viitor. Metoda constă în recoltarea de ovocite, congelarea acestora fără să fie fertilizate și stocarea pentru o perioadă lungă de timp cu scopul de a fi folosite în viitor. Atunci când se dorește sarcina, ovocitul congelat va fi dezghețat și fertilizat în laboratorul de embriologie cu un spermatozoid. Apoi, odată format embrionul, transferat în uter (fertilizare in vitro).

Foto  shutterstock.com