Întotdeauna a căutat situaţiile dificile, a îndrăgit sălbăticia şi munţii înalţi. Susține că se simte viu când dă peste provocări. În fotografie apare ca un băiețel drăgălaș, iar în prezent este un supraviețuitor de profesie.

Bear Grylls este unul dintre nebunii frumoși ai producțiilor de aventuri din Marea Britanie. Mulţi cred că Bear este numele său real, însă este o poreclă pusă de sora lui, pe când acesta avea numai o săptămână. Numele de botez este Edward, care a devenit Teddy, Teddy Bear. Porecla se potrivește mănușă cu jobul pe care îl are și chiar i-a schimbat cursul vieții. Și soția sa are un nume ciudat, Shara, iar pe cei trei băieţi ai lor îi cheamă Jesse, Marmaduke şi Huckleberry.

Bear Grylls, fost membru în trupele speciale britanice și vedetă a numeroase emisiuni TV despre supraviețuire, a împărtășit  recent cu fanii de pe Instagram o imagine cu el în copilărie, la vârsta de 6 ani. Chiar de atunci starul iubea natura, sălbăticia și era mereu pus pe aventură.

"Aveam 6 ani și știam câteva lucruri: locurile sălbatice se simt ca acasă; și anii care vor urma vor fi o aventură uriașă, indiferent de ce ne rezervă viitorul. #nurenuntaniciodata", a fost postarea lui Bear Grylls pe rețelele de socializare. 

Bear Grylls, aventurier experimentat

O carieră în armată, realizator al mai multor show-uri de supraviețuire – viața lui Bear Grylls este un adevărat roman.

Autor şi aventurier experimentat, Bear Grylls şi-a început viaţa de explorator încă de mic. A crescut pe Insula Wight, unde urca adesea pe munte împreună cu tatăl său. Timp de trei ani, a fost înrolat în Serviciile Aeriene Speciale, o unitate a Trupelor Speciale din armata britanică. În timpul serviciului militar, şi-a fracturat spatele în trei locuri, într-un accident de paraşutism în sudul Africii. În ciuda gravităţii accidentului, în 1998, când avea 23 de ani, a devenit cel mai tânăr alpinist britanic care a urcat pe Everest, experienţă pe care a descris-o în cartea “Puştiul care a urcat pe Everest”. 

Performațe ieșite din comun

În 2007, s-a întors în Himalaya pentru a-şi îndeplini visul de a zbura cu o parapanta cu motor la o înălţime mai mare decât a Everestului.

Bear a reuşit o nouă premieră când, împreună cu echipa sa de alpinişti de pe Everest, a înconjurat pe skijet-uri insula Marii Britanii. A condus şi prima traversare neasistată a Oceanului Atlantic de Nord, într-o ambarcaţiune gonflabilă rigidă şi complet deschisă. Cartea sa despre aceasta aventură, 

“Înfruntând apele îngheţate ale oceanului”, a intrat pe lista scurtă a “Cărţilor sportive ale anului” din Marea Britanie, iar cea mai recentă carte a lui, “Man vs. Wild”, lansată anul trecut în aprilie, oferă un curs intensiv de tehnici pentru supravieţuire. 

Televiziunea a intrat în viaţa lui în 2005, când a prezentat pentru canalul britanic Channel Four seria “Escape to the Legion (Evadare in Legiune)”, unde împreună cu un grup de tineri a făcut instrucţie în celebrul stil al Legiunii Străine din Franţa, în deşertul Sahara de Vest. O a doua serie, intitulată “Born Survivor: Bear Grylls (Bear Grylls, născut supravieţuitor)”, a rulat în Marea Britanie până în aprilie 2007. Din noiembrie 2006 îşi pune pielea la bătaie în seria “Man vs. Wild (Tehnici esenţiale de supravieţuire)” difuzată de Discovery Channel.

Foto Instagram