Este noul Chef din "bucătăria" PRO TV, iar pasiunea pentru gătit l-a determinat să-și schimbe radical viața. Astăzi deține Voila Bistro, locul în care și gătește cu pasiune. Nu se dezice de gusturile care îi amintesc de copilările, iar anii de experiență culinară își spun cuvântul atunci când are un preparat în față.

Radu Dumitrescu (48 de ani) este noul jurat MasterChef, show care revine la PRO TV cu un nou sezon.

Cum a fost copilăria lui Chef Radu Dumitrescu

Radu şi-a petrecut copilăria în două judeţe: Dobrogea şi Buzău. Familia din care provine este una tradiţională, ce i-a lăsat multe amintiri plăcute bucătarului. Aceste amintiri frumoase, l-au marcat în într-un fel sau altul.

"Am trăit într-o familie normală la cap, care mânca duminica la prânz împreună, cu bunicul în capul mesei. Iar la Buzău, unde mi-am petrecut cealaltă parte din copilărie, se întâmpla la fel. Țin minte că era pe vremea lui Ceaușescu și nu se găsea absolut nimic.

E cam ca acum, numai că avem mașini străine, știi? Ne strângeam toți la bunica la masă. Ea făcea socată, împărțea cinci măsline să ajungă la toți, erau ritualuri din astea care m-au marcat. Câți oameni mai mănâncă la prânz, împreună, acum? Foarte puțini. Îmi plac mesele de prânz, mi se par fabuloase.

Mâncarea este mai mult decât un combustibil. În jurul unei farfurii de mâncare, în jurul unei mese, se pot întâmpla chestii − nu știu, te însori, divorțezi, faci afaceri. Toate gravitează în jurul mâncării, nu e doar combustibil” povestea Radu Dumitrescu.

Spune că mâncarea preferată din perioada copilăriei este "supa de cocoș de curte, cu găluști. O gătea bunica și, acum, o gătește mama".

Un nou sezon MasterChef România la PRO TV

PRO TV dă startul competiției celui mai cunoscut show culinar: MasterChef România. Provocări culinare, invitați speciali, tensiuni, momente pline de suspans și farfurii spectaculoase! Acestea sunt ingredientele pentru noul sezon.

Chef Joseph Hadad, Chef Foa și Chef Radu Dumitrescu sunt pregătiți să ofere o șansă pasionaților de gastronomie.

Chef Radu Dumitrescu este pentru prima dată în bucătăria MasterChef și abia așteaptă să descopere oameni care știu cum, când și cât să folosească ingredientele pentru o farfurie care merită șorțul. ”Mi-ar plăcea să văd niște farfurii care fac parte din identitatea concurenților. O farfurie trebuie să aibă poveste și multă muncă în spate. Cel mai important este gustul, dar trebuie ambalat frumos.” 

Ce spune despre noul sezon MasterChef

„Va fi un sezon cu de toate şi abia aştept să vadă şi cei de acasă ce a ieşit. Am întâlnit concurenţi pasionaţi de bucătărie care vor evolua sub presiunea concursului. Vor trece prin momente şi stări diferite, dar nici noi nu vom scăpa! Va fi cu multe provocări, poveşti de viaţă, invitaţi speciali, dar, nu în ultimul rând, cu reţete şi farfurii de MasterChef!”, a spus Chef Radu Dumitrescu.

Foto Facebook&Instagram