2 aprilie este Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului și cu această ocazie Asociația CONIL organizează un eveniment virtual prin care își dorește să pună zâmbete pe chipurile copiilor cu autism, Crosul CONIL – Zâmbet pentru Autism.

Evenimentul este organizat cu scopul aduce în prim plan problematica cu care se confruntă copiii cu autism și familiile acestora.

“Permanenta luptă pentru integrare și acceptare a copiilor cu autism precum și greutățile întâmpinate de părinți în asigurarea programelor de recuperare și intervenție a copiilor și tinerilor cu autism trebuie să fie cunoscute!“ spune Adela Hanafi, președinte Asociația CONIL.

Asociația dorește să trimită în tabere de integrare serii a câte 22 de copii cu autism.

Ce trebuie să faci pentru a participa și tu la acest eveniment virtual?

Începând cu 2 aprilie, ori de câte ori te plimbi sau alergi poți transforma pașii tăi în zâmbete.

Iată cum te poți înscrie în competiție:
•    Intră pe www.conil.ro şi apasă butonul Înscrie-te. 
•    Vei fi redirecţionat către pagina provocării Crosul Conil – Zâmbet pentru Autism de pe platforma ro.runningheros.com.
•    Apasă butonul Înscrie-te  și dăruiește unul, două sau trei zâmbete!
•    Crează-ți contul pe platformă.
•    Descarcă aplicaţia Decathlon Coach din App Store (sau altă aplicaţie compatibilă pe platforma ro.runningheroes.com)
•    Sincronizează Decathlon Coach cu platforma ro.runningheroes.com.
•    Pornește aplicație Decathlon Coach pentru ca activitatea ta fizică să fie înregistrată.

Asociația își propune ca fiecare participant să alerge 2 km, 22 km, 222 km, pe parcursul a trei zile cât durează provocarea

Partener principal al evenimentului este Decathlon România care oferă celor mai implicați alergători, adulți și copii, premii speciale în vouchere de cumpărături în valoare de 19.000 lei.

Premii speciale pentru copii sunt oferite de: Librăriile Cărturești, Editura Integral, Copiii Naturii, Pardoseli Copii, Filgud, OMFAL Educațional, BodyFit Dristor, Country Club Fitness&SPA.

Numeroși sportivi și oameni cunoscuți s-au alăturat provocării CONIL:
Gabriela Szabo, Elisabeta Lipă, Viorica Susanu, Camelia Lupașcu, Marian Drăgulescu, Ana Maria Brânză, Sandra Izbașa, Alina Dumitru, Alina Vuc, Andrei Roșu, Daria Manea și echipa de copii a CSA Steaua condusă de Bogdan Văleanu, Ioana Maria Moldovan, Nadia Tătaru, Roxana Ciuhulescu, Diana Bart, Alexandru Constantin, Marius Petrescu, Marius Saizu, Florin Căruceru, Anca Bejan, Adrian Văncică, Rareș Florin Stoica, Alina Petrică, Dana Argeșan.

Detalii despre competiția dedicată copiilor poți afla din pagina de facebook a evenimentului: https://fb.me/e/29X6mmVMv.

Înscrie-te la CROSUL CONIL – Zâmbet pentru autism!

Primul Centru CONIL a fost înființat în 2005 și este bazat bazat pe conceptul educației inclusive, al unui loc deschis tuturor copiilor, un loc în care învață împreună, copii tipici și copii cu nevoi speciale.

CONIL a înființat încă 4 centre în care copiii tipici și cei cu dizabități au acces la educație, programe terapeutice, de socializare și recreative.

În 2012 CONIL a deschis și prima școala și grădiniță incluzivă pentru copii cu autism, Down sau retard.
Programele adaptate ale copiilor sunt realizate de echipe multidisciplinare formate din profesori, pedagogi, logopezi, consilieri, terapeuți.