Science Alert a publicat concluziile unui studiu amplu, care arată de ce consumul de cafea nu este recomandat în timpul sarcinii.

În cadrul cercetărilor au fost analizate peste 9.000 de ecografii cerebrale făcute la copii cu vârsta cuprinsă între 9 și 10 ani. Concluziile studiului arată că femeile care consumă cafea în timpul sarcinii riscă să nască copii cu probleme de comportament. De asemenea, excesul de cofeină este asociat cu nașterea prematură și avortul spontan.

„De ani de zile, femeilor însărcinate li s-a spus să reducă consumul de cofeină pentru a diminua riscul avortului spontan sau al nașterii premature. Noul studiu arată că femeile însărcinate care consumă orice cantitate de cafea ar putea risca să abă copii cu probleme de comportament mai târziu în viață”, a explicat autorul studiului, John Foxe, de la Institutul pentru Neuroștiințe Del Monte din cadrul Universității Rocherster.

Tulburările comportamentale includ dificultăți de atenție și hiperactivitate și au fost identificate în cadrul cercetărilor la copiii ale căror mame au recunoscut că au consumat cafea în timpul sarcinii.

Chiar dacă probmele erau minore, acestea nu treceau neobservate în cazul micuților.

Vestea bună este că tulburările comportamentale nu se coroborau cu probleme de inteligență sau schimbări în capacitatea de gândire.

Femeile însărcinate nu ar trebui să consume mai mult de 200 miligrame de cofeină pe zi.

Sursă foto: Shutterstock


Urmărește emisiunile tale preferate pe protvplus.ro: