În săptămâna 15 de sarcină sau la 13 săptămâni de la concepție, copilul crește foarte repede. La ecografie vei putea să vezi de acum încolo scheletul: picioarele sunt mai lungi decât brațele și fătul poate mișca toate articulațiile și membrele. 

Organele genitale s-au dezvoltat și ele suficient pentru a fi vizibile la ecografie, însă va trebui să aștepți un pic mai mult până vei afla sexul copilului. Următoarea ecografie este în săptămâna 20 de sarcina.

Tot în această săptămâna, deși nu ai cum să simți acest lucru, bebelușul sughiță foarte mult, acest lucru îl învață chiar înainte să respire.

Fătul cântărește doar 70 de grame și are lungimea de la creștet până la șezut de aproximativ 10.1 cm, fiind de mărimea unui măr.

În ceea ce te privește pe tine, se poate spune că partea cea mai grea a trecut. Copilul nu este prea mare astfel încât să-ți creeze probleme și să apese pe organele interne. 

Mai sunt încă câteva simptome pe care le vei avea în trimestrul 2 de sarcină:

  • Sânii vor continua să crească.
  • Te poți confrunta cu probleme la nivelul gingiilor și la mucoasa nazală.

Dacă medicul ți-a recomandat să faci amniocenteza, această procedura se efectuează de obicei între săptămânile 15 și 20 de sarcina cu scopul de a identifica anumite anomalii genetice sau cromozomiale. 

Este posibil ca în această săptămână să simți și primele mișcări ale bebelușului în burtică. Deși la început nu vei știi să faci diferența clară între loviturile copilului și bulele de aer care se plimbă prin burtă, curând vei avea parte cu siguranță de mișcări serioase din partea fătului. 

De reținut: Vei lua decent în greutate dacă vei include în alimentația ta ingrediente sănătoase și vei avea grijă la mărimea porțiilor de mâncare.