Organizația Mondială a Sănătății a vorbit despre identificarea timpurie a infecției cu virusul SARS-CoV-2 sau noile sale tulpini în cazul copiilor.

Medicul Maria Van Kerkhove de la OMS a vorbit într-un material publicat pe site-ul instituției despre pericolele COVID-19 în cazul copiilor. Van Kerkhove spune că noua tulpină de coronavirus descoperită pentru prima dată în Marea Britanie nu afectează mai mult copiii decât adulții. Totuși, aceasta se transmite la fel de repede și în cazul copiilor.

Medicul a vorbit despre simptomele care apar în rândul celor mici și care ar trebui să-I îngrijoreze pe părinți.

„Boala apare în forme ușoare la copiii foarte mici, iar simptomele nu sunt atât de numeroase ca în cazul adulților. Unii copii pot prezenta simptome gastro-intestinale, precum diaree sau vărsături, dar uşoare. Însă majoritatea copiilor tind să aibă infecţie asimptomatică”, a explicat Maria Van Kerkhove.

Specialistul în epidemiologie a declarat că numărul cazurilor de infectare cu noua tulpină în rândul copiilor a crescut în ultima perioadă, mai ales după redeschiderea școlii. Distanțarea socială și respectarea măsurilor sanitare sunt singurele modalități de apărare a micuților împotriva virusului.

Sursă foto: Shutterstock


Urmărește emisiunile tale preferate pe protvplus.ro: