The Guardian scrie că în placente s-au găsit pentru prima dată particule de microplastic.

Deși impactul pe care aceste particule de microplastic îl au asupra organismului bebelușilor nenăscuți este încă necunoscut, specialiștii spun că descoperirea ar trebui să ne îngrijoreze.

Din primele cercetări, oamenii de știință au spus că aceste particule ar putea transporta substanțe chimice care ar putea provoca leziuni pe termen lung sau afecta sistemul imunitar în curs de dezvoltare al fetusului și este foarte probabil ca particulele să fi fost consumate sau inspirate de mame.

Toate cele patru mame în ale căror placente au fost descoperite particulele de microplastic sunt perfect sănătoase și au avut nașteri normale.

„Este ca și cum ai avea un copil cyborg: nu mai este compus doar din celule umane, ci un amestec de entități biologice și anorganice”, a spus Antonio Ragusa, director de obstetrică și ginecologie la spitalul San Giovanni Calibita Fatebenefratelli din Roma.

Poluarea cu microplastice este răspândită pe toată planeta, iar oamenii ajung să înghită aceste particule prin alimentele consumate sau să le inspire.

Sursă foto: Shutterstock


Urmărește emisiunile tale preferate pe protvplus.ro: