Organizația Mondială a Sănătății a emis noi recomandări penru menținerea sănătății fizice și mentale în pandemie.

OMS a transmis că activitatea fizică regulată este esențială atât în cazul adulților și copiilor, cât și în cazul femeilor însărcinate sau proaspetelor mămici.

Specialiștii în sănătate atrag atenția că activitatea fizică ajută la prevenirea și gestionarea optimă a diabetului de tip 2, cancerului și bolilor de inimă și reduce riscul de apariție a depresiei și anxietății pe timpul pandemiei.

Ruediger Krech, directorul OMS pentru promovarea sănătății, a explicat că activitatea fizică are rolul de a reduce riscul de apariție a bolilor cocnitive, cum ar fi Alzheimerul și îmbunătățește memoria.

Potrivit OMS adulții ar trebui să facă 150 de minute de activitate fizică intensă pe săptămână, iar copiii și adolescenții în medie o oră pe zi, însă unul din patru adulți și patru din cinci adolescenți nu fac suficientă activitate fizică.

Femeile însărcinate și proaspetele mămici sunt incluse și ele în recomandările OMS de 150 până la 300 de minute de activitate fizică intensă pe săptămână pentru adulți. Activitatea fizică este benefică atât pentru mamă, cât și pentru bebeluș.

Sursă foto: Shutterstock


Urmărește emisiunile tale preferate pe protvplus.ro: