NBC News a publicat un material amplu în care concluzia experților chestionați nu este deloc îmbucurătoare.

Specialiștii le recomandă părinților să nu se apuce încă de împachetat, chiar dacă adulții se vaccinează. Copiii nu sunt încă incluși în schemele de vaccinare și, chiar dacă mai rar, și ei pot dezvolta forme grave de COVID-19.

Astfel, cel puțin pentru moment, călătoriile ar trebui limitate pe cât posibil, iar în timpul celor absolut necesare trebuie să se respecte cu strictețe măsurile de protecție. Mai mult, și în cazul adulților care au făcut ambele doze de vaccin anti-COVID, călătoriile neesențiale sunt de evitat.

Experții pediatri chestionați de NBC News au explicat că ieșirile în familie ar putea fi sigure în vară sau în toamnă, cu condiția ca numărul de cazuri de infectare să fie în scădere.

Chiar dacă micuții sănătoși nu au fost în general afectați de coronavirus, fiind predispuși la forme ușoare ale bolii, aceștia pot răspândi virusul la alte persoane. Copiii nu sunt lipsiți de riscuri, avertizează experții.

Totuși, dacă familia vrea să plece cu orice preț într-o călătorie, este recomandat ca deplasarea să se realizeze cu mașina personală, iar odată ajunsă la destinație, familia ar trebui să respecte măsurile de protecție și să evite locurile aglomerate. De asemenea, masca ar trebui purtată de toți copii cu vârsta de peste 2 ani.

Sunt recomandate destinațiile în care persoanele nu stau una langă alta, zone cu plaje largi, în care fiecare familie să aibă spațiu suficient pentru distanțare sau alte destinații de vacanță neaglomerate în aer liber, unde riscul este mai scăzut decât la interior.

Experții îi avertizează și pe adulții vaccinați să nu se creadă total imunizați. Ei trebuie să poarte în continuare masca de protecție și să se gândească că pot fi purtători ai virusului, chiar dacă acesta nu îi afectează personal.

Sursă foto: Shutterstock


Urmărește emisiunile tale preferate pe protvplus.ro: