Monica Anghel a fost nevoită să ia o decizie radicală după ce fiul său, în vârstă de 10 ani, a trecut printr-o experiență neplăcută la școală. Aviv a fost victima bullying-ului în școala în care învăța, iar atunci când artista a aflat despre aceste episoade nu a stat pe gânduri prea mult înainte de a decide sp-l mute la altă instituție de învățământ.

Bullying-ul este un fenomen foarte răspândit în școlile din România și nici măcar copiii celebrităților nu scapă de el. Monica Anghel a considerat, de altfel, că singura modalitate de a-și proteja fiul, atunci când unii colegi au început să-l hărțuiască, a fost să îl mute într-o școală care să fie un mediu mai potrivit pentru el.

„Bullying-ul este o reală problemă. Se vorbește și la știri, și părinții vorbesc despre asta. Din păcate există. Și băiatul meu a fost victimă a bullying-ului. Acum l-am mutat la altă școală. E un mediu mult mai primitor, colectivul e mai OK. Noi, ca părinți, trebuie să venim în întâmpinarea copiilor. Așa e normal. Suportul vine din partea noastră”, a declarat Monica Anghel, pentru wowbiz.ro.

Artista consideră că principalii vinovați pentru că există bullying între copii sunt adulții pe care îi au ca modele: „Nu știu de ce copiii sunt atât de răi. Eu una îmi cresc copilul frumos și armonios, cu o educație bună și cu principii sănătoase. Poate că ceilalți sunt frustrați, invidioși, poate că au niște probleme în familia lor și de aceea sunt așa cum sunt”.

Ce este bullying-ul

Bullying-ul între copii poate îmbrăca diferite forme. Putem vorbi despre bullying fizic (îmbrânceli, loviri, piedică, tras de haine etc.), moral (jigniri, injurii, ironii, sarcasm etc.) sau social (bârfă, critici, glume nepotrivite, crearea unor situații stânjenitoare, izolarea de alți copii etc).

În era tehnologiei avem de a face și cu cyberbullying, atunci când hărțuirea are loc în mediul online, prin mecanisme precum mesaje de amenințare sau umilitoare, comentarii nepotrivite etc.