Majoritatea părinților își înțarcă greșit bebelușii. Doi din cinci părinți le dau bebelușilor hrană solidă prea devreme, potrivit unei noi cercetări.

NHS spune că micuții nu ar trebui să fie înțărcați de la lapte până în jurul vârstei de șase luni.

Cu toate acestea, 40% dintre proaspetele mămici din Marea Britanie încep deja să își hrănească bebelușii cu alimente solide la vârsta de cinci luni.

Șefii din domeniul sănătății avertizează că copiii înțărcați prea devreme prezintă un risc mai mare de infecții sau o creștere mai lentă în greutate.

Dr. Zoe Williams, medicului de familie care scrie pentru publicaţia The Sun, a declarat: "Înțărcarea poate fi o perioadă foarte confuză pentru părinți. Pentru majoritatea bebelușilor sănătoși, cel mai simplu mod de a trece peste confuzie este să așteptați până când bebelușul  are în jur de șase luni. Acest lucru le dă timp să se dezvolte corespunzător, astfel încât să poată face față alimentelor solide.", spune medicul. 

Într-un sondaj efectuat pe 1.000 de părinți britanici, 59% dintre aceștia au recunoscut că nu știau sigur când ar trebui să renunțe la lapte.

Potrivit recomandărilor făcute de OMS, bebelușii sunt pregătiți să înceapă să mănânce atunci când pot sta în șezut, își pot ține capul nemișcat și au abilitățile de coordonare necesare pentru a lua mâncarea, a o pune în gură și a o înghiți singuri.

Foto: unsplash