Bărbatul transsexual care și-a născut fiul critică personalul medical pentru că i-a spus "mamă" și susține că este "important" să nu mai legăm automat sarcina cu a fi femeie. 

Bennett Kaspar-Williams, în vârstă de 37 de ani, din Los Angeles, s-a plâns că asistentele au insistat să-i spună "mamă" în timpul sarcinii sale, deși este bărbat. Bennett și-a dat seama pentru prima dată că este transsexual în urmă cu aproximativ zece ani, în 2011, dar nu a început tranziția decât trei ani mai târziu.

Apoi, șase ani mai târziu, în 2017, l-a întâlnit pe Malik, viitorul său soț - cu care s-a căsătorit în 2019.Cuplul a decis că vrea să aibă copii și a cântărit opțiunile pe care le avea la dispoziție, deoarece acest lucru însemna ca Bennett să oprească terapia hormonală cu testosteron pe care o urma de mai mulți ani pentru a permite ovarelor sale să funcționeze. 

Bennett, care a suferit intervenții chirurgicale pe jumătatea superioară a corpului său, dar nu și pe organele genitale, a decis în cele din urmă că s-ar simți confortabil încercând să conceapă și să poarte un copil.

A rămas însărcinat pe cale naturală, iar cuplul l-a întâmpinat pe fiul lor Hudson în octombrie 2020. La doi ani după ce a început tratamentul hormonal, în vara anului 2015, Bennett a suferit o intervenție chirurgicală pentru a-și îndepărta sânii - plătind 5.000 de dolari pentru această procedură. 

După acea procedură, Bennett a spus că a fost o fericire uriaşă pentru el această intervenţie.

"A fost cu adevărat eliberator. Am avut sentimentul că era ceva ce trebuia să fac, dar nu am avut niciodată o ură de sine față de sânii mei, așa cum au avut unele persoane trans. Dar nu aș fi putut anticipa niciodată ce ușurare ar fi fost să constat că au dispărut. A fost o greutate uriașă de pe umerii mei.

Totuși, acesta este sfârșitul drumului chirurgical în ceea ce privește tranziția mea - operația la jumătatea inferioară a corpului este exclusă din discuție. Nu am nicio problemă cu acea parte a corpului meu", a mărturisit Bennett. 

Decizia de a naşte propriul copil a fost una extrem de dificilă

Cu toate acestea, a purta și a da naștere propriului său copil nu a fost o decizie simplă pentru Bennett.

"Întotdeauna am știut că există posibilitatea ca organismul meu să poată duce o sarcină, dar nu a fost ceva ce am vrut să fac până când nu am învățat cum să separ funcția corpului meu de orice noțiune de gen.

Odată ce am învățat să mă gândesc la corpul meu ca la o unealtă și nu ca la o colecție de stereotipuri de gen, mi-am dat seama că pot fi atât persoana pe care mi-o doresc, cât și să aduc un copil pe lume.  nu poate ști cu adevărat dacă este posibil să ai copii până când nu încerci - faptul că te naști cu un uter nu înseamnă că conceperea sau purtarea unui copil este o certitudine. De aceea este atât de important să nu mai definim "feminitatea" în termeni de "maternitate", pentru că este o falsă echivalență faptul că toate femeile pot deveni mame, că toate mamele își poartă copiii în pântece sau că toate persoanele care poartă copii sunt mame", a declarat Bennett. 

A născut prin cezariană în octombrie 2020

A născut prin cezariană în octombrie 2020 şi a adus pe lume un băiețel frumos pe nume Hudson.Dar, în timp ce se afla în spital, Bennett spune că a fost în mod constant denigrat - chiar și cu o barbă și un piept plat.

"Singurul lucru care m-a făcut să fiu disforic în legătură cu sarcina mea a fost misgendering-ul care mi s-a întâmplat atunci când primeam îngrijiri medicale pentru sarcina mea.

Afacerea sarcinii - și da, spun "afacere", pentru că întreaga instituție de îngrijire a sarcinii în America este centrată pe vânzarea acestui concept de "maternitate" - este atât de împletită cu genul încât a fost greu să scap de faptul că am fost confundat. Chiar și cu o barbă, un piept plat și un marker de gen "masculin" pe toate actele de identitate, oamenii nu se puteau abține să nu-mi spună "mamă", "mamă" sau "doamnă".

Nimic din a fi însărcinat nu mi s-a părut "feminin" - de fapt, cred că a purta un copil, izolat din cauza pandemiei a fost cel mai greu și mai curajos lucru pe care l-am făcut vreodată. Nimic nu mă face să mă simt mai puternic decât să pot spune că sunt un tată care și-a creat propriul copil", a mai povestit Bennett. 

Sursa foto: shutterstock.com