O tânără mamă trece prin cele mai cumplite momente. Orice mamă se teme de acest coşmar. Să îşi lase puii singuri pe lume. Shonel Bryant din Australia se luptă de doi ani cu o boală necruţătoare: cancerul la sân. După lungi tratamente şi multă speranţă, Shonel a primit însă o veste cruntă din partea medicilor. Cancerul a recidivat, iar medicii i-au spus că nu va mai prinde Crăciunul.

Totul s-a terminat în acel moment pentru Shonel. Cu lacrimi în ochi, acum trebuie să îşi ia rămas bun de la copiii săi. Este una dintre cele mai mari dureri. Nu poate fi explicată în cuvinte, însă orice mamă sau părinte poate înţelege suferinţa pe care o poartă în suflet tânăra mămică. 

Shonel Bryant, 38 de ani, are cancer de sân triplu negativ - o formă rară și agresivă a bolii des întâlnită la femeile tinere.  Este pentru a treia oară când primeşte vestea că această boală cumplită a recidivat. Cel mai dureros este acum faptul că medicii i-au spus că aceasta este ultima ei bătălie, iar şansele de supravieţuire sunt foarte mici. 

„Avem niște conversații cu adevărat dificile, vorbesc despre mine la timpul trecut și, oricât de a dracu este asta, sunt bucuroasă că sunt capabilă să mor în felul meu. Îmi pot pregăti soțul și copiii, așa că sunt recunoscătoare că pot să fac asta”, a declarat mămica.

„Mami, ai de gând să mori?”

„Fiul meu m-a întrebat „Mami, ai de gând să mori?” ceea ce a fost foarte greu, dar suntem sinceri cu el, așa că am plâns și ne-am îmbrățișat și am simțit o greutate ridicată de pe umeri”, a mai povestit Shonel Bryant.

Le-a lăsat scrisori copiilor săi 

După ce a aflat diagnosticul crunt al medicilor, mămica s-a izolat şi le-a pregătit copiilor săi mai multe scrisori, pentru a le fi alături în timpul etapelor importante din viaţa lor, cum ar fi absolvirea și împlinirea a 21 de ani, la care ea nu va mai participa fizic.

„A fost cea mai îngrozitoare experiență pe care am avut-o vreodată. A provocat un atac de panică masiv. L-am sunat pe Luke, nu puteam să respir, era prea mult de purtat, așa că a venit și m-a luat. Am vrut și am avut nevoie să o fac, să scriu scrisorile dar nu am anticipat impactul fizic pe care îl va avea asupra mea”, a mai povestit mama.

Shonel a mers în urmă cu cinci luni la control şi aflase că învinsese cancerul pentru a doua oară. Din cauza unei răceli puternice şi a unei tuse persistente, ea a mers din nou la medic pentru a afla ce se întâmplă cu această stare. La scurt timp, ea a simţit şi o durere puterică la coaste. Atunci medicii i-au făcut o radiografie şi şi-au dat seama că boala a revenit şi i-a atacat plămânii. 

„Este un lucru atât de mare să-i caut pe medici pentru răspunsuri, am auzit atât de multe povești de la oameni care nu au fost proactivi. Este important să ne dăm seama că și medicii pot greși”, a mai spus ea.

Shonel a primit „o săptămână pentru a-și accepta sfârşitul” și i s-a spus că va fi norocoasă să prindă în viaţă Crăciunul. 

Sursa foto: shutterstock.com