De la începutul invaziei ruse în Ucraina, dovezile de solidaritate din partea românilor pentru oamenii nevoiți să își părăsească țara și casele sunt nenumărate.

Cel mai recent gest aparține polițiștilor de frontieră, voluntarilor și oamenilor simpli din Sighetu Marmației, care s-au gândit la un gest superb pentru copiii ucraineni.

Intrarea în România din Ucraina de la Sighetu Marmației s-a transformat într-un pod al jucăriilor, unde orice copil ucrainean poate găsi un prieten care să-i țină de urât.

„Podul istoric care face legatura dintre România și Ucraina, PTF Sighetu Marmației - PTF Solotvino, a devenit un pod al jucăriilor. Oamenii simpli, polițiștii de frontieră și voluntarii s-au îngrijit să amplaseze aceste jucării pe marginile podului, astfel încât la intrarea în România, copilașii care vin din Ucraina să poate să-și ia o jucărie de pluș”, se anunță pe pagina de Facebook Poliția de Frontieră Sighetu Marmației.

Un gest mic, dar cu o însemnătate atât de mare pentru niște omuleți care ajung dintr-o dată într-o țară străină, departe tot ce însemna pentru ei „acasă”.

„Zâmbetul copiilor în momentul în care își aleg jucăriile, bucuria acestora când primesc dulciuri și fructe de la polițiștii de frontieră pe arterele de control parcă mai alină durerea din ochi mamelor”, au scris cei de la vama din Sighetu Marmației.