Părinții unui copil bolnav din Italia au cerut medicilor să folosească DOAR transfuzii cu sânge de la donatori nevaccinaţi anti-COVID. Băiețelul de 2 ani suferă de o boală cardiacă și trebuie operat urgent într-un spital din Bologna.

O familie din Italia refuză sângele persoanelor vaccinate, necesar operației copilului lor, cu boli cardiace.Părinţii şi-au întemeiat dorinţa pe motive religioase, potrivit avocatului lor.

Tatăl copilului a spus că la baza deciziei de a refuza sângele unor persoane vaccinate stau motive religioase și frica legată de presupusul risc al transmiterii de proteină Spike. Părinții au prezentat spitalului o listă de circa 40 de persoane dispuse să doneze sânge şi care nu fuseseră vaccinate anti-COVID-19.

Autoritatea părintească, suspendată

Tribunalul pentru minori din Bologna a suspendat provizoriu autoritatea părintească și a încredințat copilul serviciilor sociale. Judecătorul a considerat, în esență, că pentru sângele furnizat de spital există garanții de siguranță absolută, indiferent de origine.

La cât timp putem dona sânge după vaccinarea împotriva COVID-19?

După administrarea unei doze de vaccin anti-SARS-CoV-2 Pfizer sau Moderna (prima doză, respectiv rapelul), se aplică o perioadă de suspendare de la donare de sânge total / trombocitofereză de 7 zile, în situația în care potențialul donator NU a prezentat în această perioadă niciun semn și/sau simptom și se simte bine.

Dacă au apărut semne, simptome după administrarea unei doze de vaccin, se aplică o suspendare de 7 zile de la dispariția acestora.

Foto shutterstock.com