Papa Francisc a afirmat că părinţii copiilor gay nu ar trebui să-i blameze, ci dimpotrivă să le ofere sprijin.

''Părinţi care văd o orientare sexuală diferită la copiii lor şi modalitatea în care să o abordeze, cum să fie alături de copii şi să nu se ascundă în spatele unei atitudini de condamnare'', a spus Papa Francisc în cadrul audienţei săptămânale referindu-se la dificultăţile pe care le întâmpină părinţii în creşterea copiilor. 

Suveranul Pontif i-a îndemnat pe părinți să fie alături de copiii cu altă orietare sexuală şi să nu îi condamne.

Nu e prima dată când Papa îndeamnă la înțelegere în legătură cu acest subiect

Suveranul pontif a afirmat cu o ocazie anterioară că persoanele gay au dreptul de a fi acceptate de familiile lor ca şi copii, fraţi sau surori.

 ”Biserica nu poate accepta căsătoriile între aceleași persoane, dar poate sprijini parteneriatul civil”

A mai afirmat de asemenea că, deşi Biserica nu poate accepta căsătoriile între persoane de acelaşi sex, poate sprijini legile privind parteneriatul civil, care au drept scop oferirea partenerilor gay drepturi comune în probleme precum pensiile, asistenţa medicală şi probleme de succesiune.

Anul trecut, biroul doctrinar al Vaticanului a emis un document care spune că preoţii catolici nu pot binecuvânta relaţiile între persoane de acelaşi sex, o decizie care a provocat dezamăgire în rândul catolicilor gay.

Potrivit Bisericii, persoanele gay trebuie tratate cu respect, iar în timp ce actele homosexuale sunt păcătoase, tendinţele homosexuale nu sunt considerate imorale.

Papa Francisc, despre sexul în afara căsniciei: ”Nu e cel mai grav păcat”

Recent, Papa Fracisc a spus că sexul în afara căsniciei nu este ”cel mai grav păcat”. ”Păcatele carnale nu sunt cele mai grave”, a spus pontiful de 84 de ani în timpul unei conferințe de presă. 

Acesta a adăugat: ”Trufia și ura sunt cele mai grave”.

Papa a făcut acest comentariu drept răspuns la o întrebarea despre arhiepiscopul Parisului, Michel Aupetit, care a demisionat după ce a avut o relație ”ambiguă” cu o femeie. 

Foto shutterstock.com