Papa Franscisc a susţinut recent o audienţă generală la Vatican în care a vorbit despre scăderea gravă a natalităţii. Suveranul a îndemnat oamenii să facă copii şi a atras atenţia că tot mai mulţi tineri preferă să adopte animale, decât să devină părinţi. 

Papa a precizat că aceste gesturi reprezintă o formă de egoism. El a îndemnat cuplurile care nu pot face copii să ia în calcul şi adopţia. 

''Astăzi, asistăm la o formă de egoism. Vedem că unii nu vor să aibă copii. Uneori au unul, şi atât, dar au câini şi pisici care iau locul copiilor. Poate vă face să râdeţi, dar este o realitate'', a spus papa la prima audienţă generală săptămânală din acest an.

Potrivit liderului de la Vatican, ''aceasta echivalează cu negarea paternităţii şi a maternităţii şi ne diminuează, ne ia umanitatea''. În acest ritm, ''civilizaţia îmbătrâneşte fără umanitate pentru că pierdem bogăţia paternităţii şi a maternităţii, iar patria este cea care are de suferit'', a adăugat suveranul pontif în faţa pelerinilor adunaţi în sala de audienţe Paul al VI-lea, citat de Agerpres.

''A avea un copil este întotdeauna un risc, dar există un risc mai mare de a nu avea unul, de a nega statutul de părinte'', a spus papa, făcând apel la credincioşi ''să nu le fie frică''.

După audienţă, Papa Francisc a asistat la un număr de circ susţinut cu clovni, jongleri, dansatori şi muzicieni, într-o atmosferă festivă şi ciudată, contrastând cu solemnitatea de la Vatican.

Sursa foto: shutterstock.com