Veşti bune pentru părinţi şi copii! Alocaţiile vor fi majorate începând cu 1 ianuarie 2022. Astfel, copiii vor primi de la anul mai mulţi bani în fiecare lună.

Copiii cu vârsta cuprinsă între 2 şi 18 ani vor primi o alocaţie în valoare de de 243 de lei, iar copiii de până la 2 ani, 600 de lei.

  • 600 lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani
  • 243 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 ani şi 18 ani, precum şi pentru tinerii peste 18 ani care urmează cursurile liceale sau profesionale
  • Pentru copiii cu handicap, cu vârsta de până la 18 ani, alocația de stat va fi de 600 lei.

Din ianuarie 2023, „cuantumul alocației de stat pentru copii se indexează anual, din oficiu, cu rata medie anuală a inflației”. 

”Începând cu drepturile aferente lunii ianuarie 2023, cuantumul alocaţiei de stat pentru copii se indexează anual, din oficiu, cu rata medie anuală a inflaţiei. Rata medie anuală a inflaţiei este indicatorul definitiv cunoscut în anul curent pentru anul calendaristic anterior, comunicat de Institutul Naţional de Statistică”, se mai arată în document.

A 13-a indemnizație pentru persoanele cu dizabilităţi, acordată tot din ianuarie 

De asemenea, persoanele cu cu dizabilități vor primi a 13-a indemnizație tot din luna ianuarie. Aceasta va avea o valoare cuprinsă între 200 lei și 500 de lei.

„A 13-a indemnizaţie e instituită prin programul de guvernare. E vorba despre o a 13-a indemnizaţie pentru persoanele cu dizabilităţi pentru că din anul 2018, când am dublat valoarea indeminizaţiilor pentru persoanele cu dizabiltăţi, nu s-a mai întâmplat nimic pozitiv din punct de vedere financiar pentur aceste persoane.

Da, în cursul lunii ianuarie o vor primi. Aşteptăm avizările interministeriale şi când va fi forma finală, cu siguranţă o să o vedeţi. Va fi publicată pe ordinea de zi. E pentru fiecare grad de handicap în parte în cuantumul ei. La handicap mediu, unde nu avem valoarea de indemnizaţie şi avem buget complementar, mai lucrăm încă o dată bugetul complementar. E tot un fel de a 13-a indemnizaţie. Va fi între 200 şi 500 de lei.

Sursa foto: Shutterstock.com