O fetiţă s-a născut într-un avion de noapte către Uganda cu ajutorul unei doctoriţe din Canada. Medicul a povestit întreaga întâmplare și a postat și câteva imagini înduioșătoare.

Dr. Aisha Khatib, profesor la Universitatea din Toronto, se afla de aproximativ o oră în zborul ei Qatar Airways de la Doha la Entebbe, când a aflat că o muncitoare migrantă ugandeză, care călătorea spre casă din Arabia Saudită, era pe cale să aducă pe lume primul ei copil.

O voce de la interfon a întrebat dacă era un medic la bord, iar Dr.Aisha Khatib a răspuns prompt. La început medicul a crezut că este vorba despre o situaţie critică, probabil un atac de cord.

"Pe măsură ce m-am apropiat, am văzut această femeie întinsă pe scaun cu capul spre culoar şi picioarele spre fereastră. Şi copilul ieşea!", a spus doctorița pentru BBC.

Aisha Khatib a fost ajutată de alţi doi pasageri, o asistentă de oncologie şi un medic pediatru de la Medici fără Frontiere (MSF).

Bebeluşul a primit numele doctoriţei care a ajutat la naştere

Atât mama cât și fetița au fost consultate atent, fiind în stare stabilă. Bebeluşul, care a venit pe lume la 35 de săptămâni, este sănătos, şi a fost numit "Minunea Aisha", după numele doctoriţei.

"Cea mai bună parte a poveştii este că a decis să-i dea copilului numele meu", a spus Aisha, care i-a oferit fetiţei lănţişorul de aur pe care îl purta, cu numele Aisha scris în arabă.

"M-am gândit să-i dau lănţişorul pentru a avea o mică amintire de la doctorul care a adus-o pe lume la 10.000 de kilometri altitudine, în timp ce zbura deasupra Nilului”, a adăugat medicul canadian.

Naşterea a avut loc în 5 decembrie, dar Khatib a fost prea ocupată să trateze pacienţii cu Covid în Toronto pentru a împărtăşi imaginile până în această săptămână.

Foto shutterstock.com