Medicul pediatru Mihai Craiu atrage din nou atenţia părinţilor, dar şi a medicilor în ceea ce priveşte prescrierea şi administrarea antibioticelor la copii în cazul bolilor virale. 

Doctorul susţine pe pagina sa de Facebook că „prescrierea întârziată a antibioticelor nu influenţează în sens negativ evoluţia copiilor”, potrivit unui studiu realizat de grup de cercetători din Spania.

 „Apropos de prescrierea de antibiotice fără motiv, doar din caza unei abordări .Acest studiu, din Spania, dovedeşte că prescrierea întârziată a antibioticelor nu influenţează în sens negativ evoluţia copiilor preşcolari sau şcolari (nu este un studiu referitor la sugarii cu boli respiratorii!) cu infecţii necomplicate ale căilor respiratorii”, scrie dr. Craiu. 

„Poate mai reducem şi noi prescripţiile mult prea entuziaste de antibiotic pentru orice copil răcit, cu febră... Antibioticele nu combat nici tusea, nu scad nici febra şi nici nu desfundă nasul în bolile virale atât de obişnuite acum în sezonul rece”, susţine pediatrul. 

Dr.  Mihai Craiu este medic primar pediatrie la Institutul Naţional pentru Sănătatea Mamei şi Copilului „Alessandrescu-Rusescu” şi creatorul Spitalului Virtual pentru Copii, unde oferă cunoştinţe medicale părinţilor. 

Sursa foto: shutterstock.com