Maia Sandu are 49 de ani, este singură și nu are copii. Președintele Republicii Moldova a mărturisit că a vrut să înfieze un copil în 2019. Atunci când a analizat procesul de adopție și etapele.

„M-am gândit și am și încercat să investighez procedurile. Nu am renunțat la acest lucru. Din păcate, din ce am înțeles, există niște procese viciate și există și corupție în acest proces. Sper, într-o zi, să reușesc să mă clarific”, declara cu ceva timp în urmă Maia Sandu.

"Acum nu îmi pot asuma o responsabilitate enormă, care presupune timp și atenție"

La întrebarea unui jurnalist despre dorința de a se ocupa de creșterea unui copil adoptiv, Maia Sandu a răspuns sincer și direct că nu poate face acest lucru momentan din cauză că este ocupată.

„Acum nu îmi pot asuma o responsabilitate enormă, care presupune timp și atenție, pentru că aici am multe de făcut și nu le văd compatibile în această perioadă. Am analizat doar care este procesul, care sunt etapele prin care trebuie să treci în timpul procedurii de adopție. Asta e tot ce am făcut”.

"În căutarea omului perfect"

Sandu a mai spus că deseori era întrebată când se va mărita, iar astfel de întrebări o deranjau.

„Demult nu mai primesc această întrebare. Nu-mi mai amintesc ce răspunsuri aveam, dar știu că le spuneam că sunt în căutarea omului perfect, pe care nu l-am găsit”, a menționat Maia Sandu.

Întrebată dacă regretă că s-a dedicat mai mult carierei profesionale decât vieții personale, politiciana spune că nu are regrete legate de acest aspect.

Președintele Republicii Moldova a adăugat că încă nu știe dacă vrea să adopte mai târziu. Ea și-a exprimat îngrijorarea cu privire la sistemul de adopție a copiilor din Moldova, care este complex şi predispus la corupție. Și a promis că va solicita Guvernului să analizeze problemele cu care se confruntă oamenii.

„Nu am discutat, deocamdată, în mod concret acest subiect. Voi întreba care este planul lor și dacă au analizat cum ar putea să elimine neajunsurile și posibilităţile de corupție, care există în acest mecanism”.

Maia Sandu, criticată pentru că nu este căsătorită şi nu are copii

Una dintre criticile primite de Maia Sandu de-a lungul carierei sale politice a fost faptul că nu este căsătorită şi nu are copii. Un punct considerat slab şi pe vremea când a fost ministru al educaţiei şi când i s-a reproşat că a luat măsuri dure pentru că nu înţelege copiii, nefiind mamă.

În replică, președintele moldovean răspundea: "Sigur că e un mare regret că nu am copii. Așa a vrut Dumnezeu și așa s-a întâmplat. Nu e plăcut să auzi asta.Eu duc exemplul altor conducători de țări, inclusiv Angela Merkel, care nu are copii, dar a dovedit în toți acești ani că familia ei e Germania și ea are grijă de toți copiii din Germania."

Foto shutterstock.com