Astăzi pare normal ca tații să fie prezenți la nașterea copiilor lor, dar în urmă cu mai bine de jumătate de deceniu acest lucru era un eveniment rar, ca și cum nașterea unui copil conceput de două persoane ar fi fost un act exclusiv al femeilor.

 

Aceeași concepție era și în familiile regale, dar regina Elisabeta a II-a a fost prima regină britanică, și foarte probabil una dintre primele din lumea modernă, care i-a cerut soțului ei, Philip de Edinburgh, să fie prezent la nașterea celui de-al patrulea copil al lor, Edward, în anii 1960.

Dintre cei patru copii ai lor, singura naștere la care Prințul Philip a fost prezent a fost cea a Prințului Edward, care a avut loc la Palatul Buckingham la 10 martie 1964.

Ducele de Edinburgh își ținea soția de mână când s-a născut fiul lor cel mic

 Acest lucru este dezvăluit de jurnalista Ingrid Seward în cartea My Husband and I: The Inside Story Of 70 Years Of Royal Marriage, adăugând că regina, pe atunci în vârstă de 37 de ani, i-a cerut lui Philip să fie alături de ea de această dată.

Era o femeie foarte bine informată și citise reviste din acea vreme care subliniau importanța implicării taților în procesul de naștere și era fascinată de această idee. Astfel, Philip a devenit primul tată regal din istoria modernă care a asistat la nașterea unuia dintre copiii săi.

Alte nașteri ale Reginei Elisabeta a II-a

Nașterea celui mai tânăr fiu al ei a fost foarte diferită de cele anterioare. Prințul Charles s-a născut în noaptea de 14 noiembrie 1948, la Palatul Buckingham. A fost născut prin cezariană după 30 de ore de travaliu. Avea doar 22 de ani.

Ulterior, s-a aflat că prințul Philip a așteptat nașterea fiului său în timp ce juca squash cu secretarul său particular într-o altă zonă a palatului. Prințesa Anne s-a născut pe 15 august 1950 la Clarence House, în timp ce palatul era renovat după război.

Zece ani mai târziu, la 19 februarie 1960, la Palatul Buckingham s-a născut prințul Andrew. După cum se arată în serialul The Crown, a avut o "naștere crepusculară"; reginei i s-a administrat anestezie generală pentru travaliu, iar copilul s-a născut cu ajutorul forcepsului.