Dacă ați observat că copiii dumneavoastră din școala primară sunt mai "deștepți" decât dumneavoastră sau cel puțin mai rapizi în însușirea de noi abilități și cunoștințe, o nouă cercetare publicată în revista Current Biology confirmă că ați avut dreptate. 

Potrivit noului studiu, există diferențe între copii și adulți în ceea ce privește mesagerul cerebral GABA, ceea ce poate explica de ce copiii par adesea mai capabili să învețe și să rețină informații noi. 

"Rezultatele noastre arată că copiii de vârstă școlară primară pot învăța mai multe elemente într-o anumită perioadă de timp decât adulții, ceea ce face ca învățarea să fie mai eficientă la copii", a declarat Takeo Watanabe de la Universitatea Brown.

Potrivit studiului, copiii au înregistrat o creștere rapidă a GABA în timpul antrenamentului vizual, care a durat chiar și după ce antrenamentul s-a încheiat. În schimb, concentrațiile de GABA la adulți au rămas constante în timpul antrenamentului. Aceste constatări sugerează că creierul copiilor este mai receptiv la formare, permițându-le să consolideze rapid și eficient noile învățături.

"Se presupune adesea că copiii învață mai eficient decât adulții, deși sprijinul științific pentru această presupunere a fost, în cel mai bun caz, slab, iar, dacă este adevărat, mecanismele neuronale responsabile pentru o învățare mai eficientă la copii sunt neclare", a declarat Watanabe.