Părinții nu ar trebui să se gândescă de două ori înainte de a decide dacă să le ia sau nu copiilor un animal de companie, sugerează un studiu recent.

Cercetătorii au analizat o serie de 22 de studii făcute de-a lungul timpului despre impactul pe care animalele de companie îl au asupra dezvoltării copiilor, iar rezultatele arată că părinții nu ar trebui să stea pe gânduri când vine vorba despre a-i crește pe cei mici în compania unui animal domestic.

Concluziile recentei analize au fost publicate de Psychology Today și scot la iveală că creșterea copiilor cu animale de companie sporește dezvoltarea cognitivă, abilitățile de socializare, iar cei mici dezvoltă o stimă de sine mai mare.

De ce traiul cu animale de companie are aceste efecte benefice pentru copii? Autorii analizei sugerează că acestea ar putea avea de-a face cu faptul că animalele de companie reduc stresul, copilul nu se mai simte singur și își dezvoltă capacitatea de comunicare.

Cercetarea arată că și părinții copiilor care cresc în familii cu animale de companie recunosc beneficiile acestui lucru: cei mici sunt mai sănătoși, mai ascultători, mai activi din punct de vedere fizic, au mai puține schimbări bruște și tulburări de comportament și învață mult mai ușor lucruri noi.

Sursă foto: Shutterstock


Urmărește emisiunile tale favorite pe protvplus.ro: