Să crești un copil nu este o sarcină ușoară și necesită multă atenție la detalii și grijă pentru sănătatea lui. Securizarea locuinței este unul dintre cele mai importante lucruri pe care le poți face pentru a te asigura că cel mic crește și se dezvoltă sănătos, explorând în siguranță spațiul în care locuiește.

Evident, părinți nu își lasă bebelușii nesupravegheați, dar aceștia se pot răni în doar o secundă de neatenție, dacă mediul din jur nu este potrivit pentru ei. Trebuie să reținem faptul că cei mici nu sunt capabili să fie responsabili pentru propria lor siguranță și trebuie să luăm toate măsurile necesare pentru a le oferi un spațiu sigur de joacă și dezvoltare.

Securizarea mobilierului cu kituri de siguranță pentru copii

Siguranțele pentru uși și sertare sunt extrem de utile pentru limitarea accesului copilului la substanțe și obiecte periculoase, articole valoroase și alimente nepotrivite pentru el. Siguranțele blochează ușa sau sertarul, făcând imposibil accesul la conținut fără ajutorul unui adult. De asemenea, este foarte important să se instaleze coltare și benzi de protecție pe muchiile ascutile ale mobilierului. Toate aceste articole pot fi achiziționate cu ușurință de pe buy4baby.ro.

Instalarea de protecții pentru lateralele patului

În funcție de vârstă copilului, se vor instala bariere sau apărători laterale pentru pat, dacă cel mic nu mai doarme în pătuțul lui. Aceste bariere de protecție oferă copilului un mediu sigur de odihnă, împiedicându-l să cadă din pat în timpul unui somn agitat sau atunci când nu este supravegheat. O apărătoare laterală pentru pat este extrem de utilă pentru copiii mai mari, care nu mai au nevoie de bariere înalte pentru a-i menține în siguranță, însă au nevoie de o limita în timp ce dorm pentru a evita orice accidentare. O barieră de protecție pentru pat este mult mai restrictivă și este ideală pentru copiii care au început să escaladeze propriul pătuț sau obișnuiesc să doarmă alături de părinți. Aceste bariere le oferă părinților posibilitatea de a evita supravegherea permanentă a somnului copilului și îi oferă celui mic siguranță de care are nevoie în timp ce se odihnește sau se joacă.

Protecții pentru priză

Suntem cu toții conștienți de pericolele pe care le prezintă prizele și firele, în special pentru micii curioși care nu sunt conștienți de riscul la care se supun atunci când se joacă cu obiectele nepotrivite. Asigura-te că nu există prize expuse și verifică în special firele electrice suspendate din casă. Pentru prizele de perete, poți achiziționa cu ușurință protecțîi pentru priză pentru a împiedică copilul să introducă degetele sau anumite obiecte în interior.

Poartă de siguranță

Dacă ai o scară în interiorul casei sau dorești să limitezi accesul copilului la anumite încăperi, o poartă de siguranță este cea mai bună opțiune pentru protecția celui mic. Există pe piață porți de siguranță care nu necesită modificarea pereților pentru instalare. Aceste porți se montează prin presiune, între pereți sau tocurile ușilor și au un sistem de blocare care nu poate fi deschis de către copii.