Te gândești să cumperi un ceas inteligent pentru copilul tău? Probabil îți dorești ca acesta să aibă urmărire GPS, comunicare bidirecțională, dar să fie și ușor de utilizat și... nu prea scump. Iulia Ionescu, realizatoarea emisiunii ILike IT de la PRO TV, știe cele mai noi informații din tehnologie și internet, așa că i-am cerut părerea despre ceasurile smart. 

Cât de utile sunt ceasurile smart pentru copii?

Ceasurile inteligente pot fi utile atât pentru copii, cât și pentru părinți. De cele mai multe ori, modelele dedicate celor mici au GPS încorporat și îi ajută pe părinți să știe în permanență unde se află copiii lor. Acesta este și motivul pentru care sunt din ce în ce mai căutate.

Ce funcții pot avea? 

Ceasurile dedicate copiilor sunt rezistente la apă, praf și sunt foarte colorate și versatile, din punct de vedere al design-ului. În plus, multe dintre aceste dispozitive au și un buton SOS, pe care copiii îl pot folosi dacă vor să-și contacteze urgent părinții. 

La ce să fim atenți atunci când cumpărăm un ceas inteligent?

În primul rând contează foarte mult ce îți dorești de la un ceas inteligent, dar și ce sistem de operare folosești pe smartphone-ul tău. Este extrem de important ca noul tău ceas să fie compatibil cu telefonul pe care îl ai. Din punctul meu de vedere, este foarte importantă și

autonomia dispozitivului, dar știu că mulți fac compromisuri atunci când vine vorba de design și sunt dispuși să-și încarce ceasul și zilnic doar de dragul de a avea cel mai stylish ceas inteligent. Cât despre modelele pentru copii, cred că aici contează foarte mult acuratețea sistemului de localizare și neaparat calitatea materialului din care este făcut. 

Cred, de asemenea, că dacă nu este pe placul copilului și nu-l suportă la mână, degeaba îl cumperi.

Care ar fi modelele cele mai bune?

În ultimii ani au apărut zeci de modele de ceasuri pentru copii. Am observat că la mare căutare acum sunt și cele care au funcția "spion", care îți permite să asculți ce se întâmplă în jurul copilului tău sau să primești o alertă pe telefon dacă acesta iese din perimetrul stabilit de tine.

Mai jos aveți câteva dintre cele mai populare ceasuri pentru copii ale

momentului.

Ceas smartwatch GPS TechONE™ KT04

Are localizare GPS ultraprecisă și Wi-fi, este rezistent la apă, are funcție telefon, camera foto performantă ultrapixel 3MP, ecran touchscreen, monitorizare spion, buton SOS.

Ceas smartwatch GPS MoreFIT™ MX600

Are funcție telefon, monitorizare GPS, camera foto, monitorizare spion, touchscreen, lanternă, buton SOS, perimetru siguranță. Este compatibil cu sistem Android și iOS. Producătorii spun că are baterie cu capacitate extinsă și comunicare bidirecțională, mesaje vocale și text. În plus are încorporat un joc de aritmetică.

Ceas Smartwatch KINDER I

Are funcție telefon cu cartela SIM, touchscreen HD, notificări, MicroSD, Apelare BT, ecran antizgârieturi, curea rezistentă și maleabilă din silicon. 

Monitorizează calitatea somnului, detectează și  înregistrează automat perioadele de somn.

Acest model nu are însă GPS încorporat.

Smartwatch cu GPS Wonlex KT04

Are funcție telefon, camera foto ultrapixel, monitorizare spion, localizare WIFI+GPS ultraprecisă. Este rezistent la apă și este realizat din materiale de cea mai buna calitate, care îl fac rezistent în timp. Bateria are capacitate extinsă. Poți seta un perimetru de siguranță Geofence și vei ști astfel dacă cel mic a ieșit din zona setată. 

Un detaliu important: verifică dacă modelul pe care dorești să îl achiziționezi este compatibil cu rețeaua mobilă la care ești abonat. 

De asemenea, verifică autonomia, unele au autonomia 48 de ore, altele ajung până la 120 de ore.

Pe Iulia Ionescu o vedeți în fiecare zi, de luni până vineri, la ILikeIT, pe PRO TV. 

Foto: emag.ro