Ca viitori părinți, una dintre cele mai importante decizii legate de soarta copilului este chiar numele pe care acesta îl va purta toată viața sa. Cercetătorii au descoperit că premunele are un impact major asupra personalității copilului.

Pandemia și numele bebelușilor

Anul trecut bebelușii au primit nume de pandemie precum: Covid, Corona, Carantină, Dezinfectant. Se pare că părinții nu par să fie deranjați de perspectiva că urmașii lor vor fi mereu asociați cu o pandemie mortală.

Recent, o femeie şi-a botezat bebelușul după locul în care a fost blocată timp de două luni. Alegerea este pe cât de neobișnuită, pe atât de emoționantă.

Nimbu Bai şi soţul ei, Bala Ram, hinduşi din Pakistan, se numără printre sutele de călători care au sosit în India anul trecut și care au rămaș blocați la frontiera dintre India şi Pakistan, Attari-Wagah.

Femeia a decis să îşi boteze bebelușul „Graniţă", pentru a marca greutăţile prin care a trecut, la venirea pe lume a noului copil.

„Bebelușul s-a născut pe 2 decembrie. Numele fiului meu este Graniţă. I-am dat acest nume pentru că s-a născut de-a lungul graniţei", a declarat femeia, potrivit India Today.

“Ne va aminti mereu prin ce greutăţi am trecut la graniţa internaţională Attari, în special faptul că am petrecut nopţile sub cerul liber. Autoritățile ne-au spus că va trebui să rămânem până când ne vor sosi vizele sau scrisoarea de ieşire. Suntem singură familie care nu a primit drept de trecere ", a declarat tatăl copilului.

Din luna septembrie a acestui an, aproape 100 de hinduşi din Pakistan, inclusiv acest cuplu, au campat la graniţa Attari în încercarea de a se întoarce acasă. Pentru a călători din India în Pakistan, autorităţile au solicitat să prezinte pe lângă documentele valabile, şi test Covid-19 negativ. Pentru că le-au expirat vizele şi nici testul nu îl aveau făcut, au fost nevoiţi să aştepte.

 

După aproape două luni, toţi călătorii au primit aprobarea de a trece frontiera în Pakistan, mai puţin familia lui Nimbu Bai. Odată cu venirea pe lume a noului membru al familiei, şederea lor forţată s-a prelungit deoarece acum au nevoie de certificat de naştere şi paşaport pentru acesta. Fără aceste documente, vameşii pakistanezi nu îi vor lăsa să intre în ţară.

Foto shutterstock.com