Deseori ne gândim că avem în față multe obstacole în încercările noastre de a face un copil fericit. 

Dacă vom sta să le enumerăm, ne vom da seama că, de fapt, sunt niște false obstacole, iar copiii au nevoie de lucruri simple, firești pe care noi le putem oferi, zi de zi, doar să știm cum. Cartea „Manual de gătit pentru copii”, de Nicol Maria Pucci, apărută la Editura Paralela 45, în colecția Biblioteca pentru părinți, ne oferă niște soluții în acest sens, unele care sunt la îndemâna oricui.

Așadar, părinţi, bunici, profesori, bucătari, organizatori de cursuri culinare sau pur și simplu prieteni ai copiilor, această carte este pentru dumneavoastră! Autoarea ei, Nicol Maria Pucci, e specialistă în predarea artei culinare pentru copii și profesoară la școala La Cucina Italiana. Se ocupă de evenimente culinare pentru micii bucătari și familiile lor, scrie articole și reţete, colaborează cu asociaţii, ONG-uri, nutriţioniști, educatori și artiști. A realizat și a participat la diferite emisiuni de televiziune legate de acest subiect.

Grație experienței sale, Nicol Maria Pucci a înțeles cât de important este să abordăm cu pozitivitate viitorul copiilor noștri, oferindu-le ocazia de a se bucura iar și iar de gesturi simple și de parfumul unor arome care le vor rămâne în memorie pentru toată viața și îi vor ajuta, apoi, să treacă peste momente grele și tot felul de probleme mici sau mari. Cartea „Manual de gătit pentru copii” oferă sugestii utile celor care doresc să gătească împreună cu copiii și, în plus, oferă tuturor instrumentele necesare unei astfel de activități, orientate spre nevoile celor mici.

Veți găsi în ea aspecte fundamentale de care va trebuie să țineți cont, rețete exemplar organizate pe secțiuni, sfaturi cu privire la adaptarea gesturilor în activitățile cu copiii. Dar autoarea nu ne oferă pur și simplu rețete, ea ne îndeamnă să gătim pentru a ne simți bine, pentru a cunoaște și a ne cunoaște, abandonând stresul și competitivitatea. Autoarea susține ideea că bucătăria a fost mereu locul cel mai cald din casă și, uneori, mai este și astăzi. Faceți ca gătitul să devină o modalitate de dezvoltare a creativității, de transmitere a tradițiilor familiale, de exprimare a dragostei în casele dumneavoastră! Cartea „Manual de gătit pentru copii”, de Nicol Maria Pucci, vă stă la dispoziție pentru a vă călăuzi pas cu pas.