Cu toții ne dorim îmbrățișări din când în când, chiar și un monstru mare și păros poate fi amator. Dar acest monstru este atât de pufos, încât toate animalele vor să îl strângă în brațe. 

Îmbrățisările sunt plăcute, dar nu chiar toată ziua. Așa că simpaticul personaj ajunge să își dorească pur și simplu să fie lăsat în pace. 

Sursa foto: universenciclopedic.ro

Tot ce vrea este să stea singur în mijlocul pădurii, să asculte păsărelele și să caute zmeură. Dar nu reușește niciodată să se bucure de singurătate, pentru că în fiecare dimineață este asaltat de iepurași, castori, țestoase, veverițe, șoricei sau bursuci, toți dornici să primească o îmbrățișare din partea lui.

Monstrulețul agasat de atâta atenție încearcă să se deghizeze sau să pară mai fioros, dar animăluțele drăgăstoase nu se dau deloc bătute. Ba dimpotrivă, ele se îngrijorează și cred că pufosul este morocănos și bineînțeles... trebuie îmbrățișat.

Marele pufos se gândește apoi să facă un concurs pentru ocuparea postului de “bun de îmbrățișat”. Dar gărgărița este prea mică, ariciul prea țepos, sconcsul miroase prea urât. Ursul, în schimb, ar putea fi candidatul perfect, cu burtica lui moale și blănița mătăsoasă. 

Monstrulețul pufos este convins că este pe cale să scape de micii prieteni alintați. Vă las să descoperiți dacă își găsește liniștea până la urmă. 

Ilustrațiile sunt mari și amuzante, textul pe fiecare pagină este aerisit, iar personajul este foarte simpatic și numai bun de strâns în brațe. Parcă îți vine și ție să îi dai o îmbrățișare! 

Cartea a apărut la Editura Univers Enciclopedic, are 32 de pagini și este recomandată copiilor cu vârste de 3-5 ani. 

Jane Champman a ilustrat peste o sută de cărți și a sărbătorit 25 de ani în lumea cărților pentru copii. Pe site-ul personal spune că este o plăcere să vezi cum cărțile devin realitate. O poveste începe în imaginație și apoi devine un lucru palpabil pe care oamenii pot să-l citească. 

Dintre cărțile ei traduse în română: “Te iubesc din toată inima”, “Pe malul râului: o prietenie aparte”, “Iubire cât pentru doi”, dar și altele împreună cu alți autori.


CARTE DEPICI

Oana Hagiescu a fost producător la emisiunea “Omul care aduce cartea” la PRO TV. 

Mirosul cărților i-a plăcut însă dintotdeauna. Acum citește cărți pentru copii fetiței ei, Alexa. 

Va împărtăși cu voi descoperirile ei, cele mai bune cărți de pici.