În sarcină, una dintre grijile majore ale viitoarei mămici trebuie să fie alimentația. Corpul are nevoie în cele 9 luni de sarcină de mai mulți nutrienți, vitamine și minerale decât în mod normal, așa că dacă nu îi asiguri organismului cantitățile de care are nevoie este posibil ca dezvoltarea bebelușului să fie afectată.

Noi îți venim în ajutor cu o listă de alimente care să te ajute în sarcină pentru ca bebelușul să ia în greutate, alimente care nu trebuie să-ți lipsească din dieta zilnică.

Așa cum era de așteptat proteinele nu trebuie să-ți lipsească din dieta zilnică dacă porți în pântece un bebeluș. Lactate, fructe, legume, ouă, pește și cereale integrale, toate acestea trebuie să fie prioritare pe lista ta de cumpărături ca să le ai la îndemână atunci când îți este foame. 

Trebuie să ai o dietă echilibrată și plină de nutrienți astfel încât bebelușul să se dezvolte normal și să fie un copil sănătos, dar și ca să eviți posibilele complicații la naștere. 

Fructe și legume

Cartofii dulci sunt recomandați pentru dieta unei femei gravide. Aceștia sunt o sursă bogată de betacaroten, un antioxidant care se transformă în vitamina A. Este o vitamină esențială pentru creșterea și dezvoltarea celulelor și țesuturilor, deci va ajuta la dezvoltarea sănătoasă a fătului.

Broccoli este un ajutor de nădejde pentru o femeie gravidă. Acesta este o sursă însemnată de calciu, acid folic, fibre, dar și carotenoizi, care ajută la funcționarea corectă a ochilor. De asemenea, broccoli ajută organismul să producă singur vitamina A.

Leguminoasele precum fasole, linte, năut sau mazăre nu trebuie să lipsească nici ele din dieta unei femei însărcinate. Acestea sunt surse sigure de fibre, proteine, fier și calciu, de care organismul tău are mare nevoie în timpul celor 9 luni de sarcină. 

Avocado este o alegere excelentă pentru femeile însărcinate datorită conținutului ridicat de grăsimi sănătoase, acid folic și potasiu, mai ales în primele luni de sarcină. Acesta conține grăsimi sănătoase care ajută la construirea pielii, creierului și țesuturilor bebelușului. Avocado mai este bogat în fibre, vitamine B, vitamina K, potasiu, cupru, vitamina E și vitamina C. 

Fructele de pădure sunt și ele adjuvanți de nădejde petru o femeie însărcinată. Acestea conțin multă apă, carbohidrați sănătoși, vitamina C, fibre și antioxidanți. Vitamina C ajută corpul să absoarbă fierul, dar este extrem de importantă și pentru întărirea imunității.

Lactatele conțin două tipuri de proteină și anume cazeina și zerul. Acestea sunt o sursă bună de calciu și conțin cantități mari de fosfor vitamina B, magneziu și zinc. 

Ouăle conțin aproape toți nutrienții de care au nevoie toate femeile însărcinate: proteine, grăsimi, vitamine și minerale. 

Carnea este și ea importantă în dieta de sarcină pentru că reprezintă o sursă importantă de proteine și poți mânca atât carne de pui, cât și de porc sau vită.

Cerealele integrale precum quinoa, chia, sau ovăzul joacă și ele un rol important în meniul unei femei însărcinate. Acestea sunt surse importante de fibre, proteine, minerale și vitamine de care ai nevoie în sarcină. Dacă vrei ca bebe să ia bine în greutate, atunci nu ezita să le consumi. 

Nu uita să consumi multă apă. Acesta va ușura procesul de digestie și va trasporta mai ușor nutrienții din alimentele pe care le consumi tu către făt. Apa te poate ajuta la prevenirea constipației, a hemoroizilor sau în caz de umflare excesivă ori infecții ale tractului urinar.