Mărturie revoltătoare în fața clasei: un dascăl povestește cu lux de amănunte elevilor cum merge prin discoteci ca să ia COVID. Părinții sunt revoltați și cer ajutorul primarului!

O profesoară la o școala gimnazială din Senigallia, comuna din provincia Ancona, regiunea Marche, Italia, le povestește elevilor că merge prin discoteci ca să se infecteze cu COVID-19. Motivul?!

Certificatul verde duce la acțiuni nesăbuite

Cadrul didactic este sceptic și neagă eficacitatea vaccinului anti-covid. Potrivit presei italiene, profesoara le-ar fi mărturisit elevilor că merge la discoteci și în diferite cluburi cu speranța de a se infecta cu Covid-19. Profesoara a refuzat să se vaccineze, dar vrea cu orice preț să primească Certificatul Verde. Începând cu 15 decembrie, Italia impune vaccinarea obligatorie a personalului didactic.

Până în prezent, profesoara a fost supusă periodic unor teste anti-COVID pentru a putea preda, dar din 15 decembrie va intra în vigoare vaccinarea obligatorie pentru toți angajații din școli.

Părinții sunt furioși 

Familiile elevilor nu au avut de ales și i-au scris primarului orașului pentru a cere înlăturarea profesoarei. Părinții școlarilor au fost revoltați de comportamentul profesoarei și au cerut ca aceasta să fie concediată.

„Sincer, am fost șocat de ceea ce mi s-a raportat și intenționez să verific și să investighez ce s-a întâmplat. Nu este prima dată când avem de-a face cu un profesor anti-vaccinist. S-a întâmplat la începutul anului la Corinaldesi, dar aici vorbim de o școală gimnazială. Este inacceptabil. Nu am nicio putere, dar voi vorbi cu directorul școlii pentru a mă asigura că un astfel de episod nu se va mai repeta”, spune primarul Massimo Olivetti.

Marche este una dintre regiunile italiene în care unitățile de terapie intensivă suferă cel mai mult din cauza creșterii numărului de contagiuni.

Foto shutterstock.com