Laptele matern este adaptat copilului și conține vitamine și minerale care îl ajută să crească. Conform OMS, copiii trebui alăptaţi exclusiv până la vârsta de 6 luni, iar apoi aceasta ar trebui să continue până a doi ani. 

Multe femei nu reuşesc însă să alăpteze, iar acest lucru nu ar trebui să le debusoleze, atât timp cât copilul se hrăneşte corespunzător cu lapte praf. 

Pentru o femeie care alăptează la sân poate fi derutant atunci când iese de o culoare diferită de cea la care te aștepți. Este complet normal ca laptele matern să își schimbe culoarea - mai ales atunci când începi să alăptezi. S-a raportat anterior că unele femei însărcinate care au contractat Covid-19 produceau lapte matern verde.

Dar experții au spus că nu este nimic îngrijorător și l-au comparat cu "aurul verde lichid". Dacă vă îngrijorează nuanța laptelui dumneavoastră matern - iată ce ar putea însemna diferitele culori.

Lapte alb

Pentru majoritatea oamenilor, laptele matern va avea o culoare alb-deschis sau crem. Acesta poate avea și un aspect transparent, când laptele matur începe să curgă din sân la începutul unei sesiuni de hrănire sau de pompare, spun experții de la VeryWellFamily. Când conținutul de grăsime din lapte crește, acesta poate părea de o culoare albă mai groasă.

Portocaliu/galben

S-ar putea să fiți șocată când vedeți lapte portocaliu sau cu nuanțe galbene, dar nu este nimic de care să vă faceți griji. Laptele portocaliu este produs de obicei în timpul colostrului, care este primul lapte matern pe care îl produce corpul tău.

De obicei, este portocaliu și gros datorită nivelului ridicat de betacaroten prezent. Acesta este un pigment vegetal care se găsește de obicei în morcovi, cartofi dulci și ardei. Produci doar o cantitate mică din acest tip de lapte.

Albastru

A avea lapte matern cu nuanțe albastre este, de asemenea, normal și poate fi prezent uneori și atunci când îl depozitați. Multe persoane vor experimenta o nuanță albastră și nu înseamnă că bebelușul nu îl poate consuma.

Verde

Ceea ce mâncăm poate face diferența în ceea ce privește culoarea laptelui matern. Un consilier în alăptare a explicat că nu ar trebui să intri în panică dacă al tău este verde. Juobie a spus: "Nu intrați în panică, este organic.

"În mod obișnuit, laptele matern va căpăta o culoare verzuie atunci când ați consumat alimente verzi, inclusiv legume, alimente care conțin coloranți verzi și anumite vitamine sau plante medicinale. "Este sigur de dat bebelușului, așa că nu vă grăbiți să îl aruncaţi. 

Roz

Din nou, alimentele care au un conținut ridicat de culori roz și roșii pot, de asemenea, să dea o anumită culoare laptelui tău matern. Acestea pot fi alimente precum sfecla roșie, sucul de portocale și fructele portocalii și roșii.

foto: shutterstock.com