Reader’s Digest a publicat o serie de concluzii trase de experții în genetică de la Centrul Medical Wexner din cadrul Universității de stat din Ohio.

Chiar știința moștenirii genetice este extrem de complicată, experții au reușit să identifice câteva informații privind moștenirile transmise genetic de la tată către copil.

Astfel, copiii moștenesc de la tați o serie de patru trăsături:

Felul în care luăm în greutate: potrivit unui studiu publicat în Nature Communications, grăsimile albe, nesănătoase, sunt moștenite pe cale paternă. Astfel, genele paterne influențează volumul acestor grăsimi din organism.

Genul copiilor noștri: sexul copiilor este determinat de genele celor doi parteneri, însă genele de sex pe care le transmit aceștia sunt moștenite de la tații lor. Potrivit unui studiu din Biology Evolutionary, dacă un bărbat are mai multe surori, atunci este predispus să aibă o fată, în timp ce în cazul mai multor frați, există o posibilitate mai mare de a avea un băiat.

Problemele de fertilitate: apar în cazul femeilor din cauza unei gene moștenite de la tatăl ei, arată un studiu recent.

Începutul pubertății: dacă pubertatea începe înainte de opt ani la fete și nouă ani la băieți, atunci copilul a moștenit o genă a tatălui.

Sursă foto: Shutterstock


Urmărește emisiunile tale preferate pe protvplus.ro: