La grădiniță și școală, de cele mai multe ori, este încurajată competiția între copii. În majorității  jocurilor, fiecare jucător este pe cont propriu și luptă singur pentru victorie. 

Jocurile de cooperare, în schimb, așa cum le este și numele, presupun cooperarea, participarea jucătorilor în echipă. Câștigă sau pierde toată lumea, împreună.  

Pentru a câștiga și a învinge un adversar comun este nevoie de comunicare, spirit de echipă și contribuția fiecăruia la binele echipei. 

Am ales câteva dintre jocurile de cooperare cu succes la cei mici, pe care să le urmăriți în perioada Blackfriday. 

1. Joc Storytelling – Povești De Cooperare, de la Headu

Acest joc este potrivit pentru distracția întregii familii. 

Învârtiți săgeata, ridicați un jeton și porniti într-o aventură captivantă! Jocul de echipă oferă oportunități prin care să creați povești, dar și amintiri amuzante împreună. 

Creați povești magice și dezvoltați imaginația copiilor cu ajutorul jetoanelor.

HEADU stimulează mintea copiilor prin joc și cu ajutorul dispozitivelor educaționale amuzante, organizate într-un meniu personalizat de competențe, pentru a se desfășura într-un mod spontan, cu o capacitate de învățare permanentă. 

Jocul include 60 de jetoane, puzzle pentru locul jetoanelor și săgeata de învârtit. 

Vârsta recomandată: 5 - 10 ani. 

 

2. Joc de cooperare Hop hop hop! de la Djeco

Acest joc de cooperare are ca scop ca jucătorii să ducă o turmă de oi la adăpost, înainte ca vântul să distrugă podul peste care trebuie să treacă. Jucătorii trebuie să colaboreze astfel încât să ducă toate animalele în siguranță la stână.

 Jocul conține: 1 set cu 4 planșe de joc ilustrate (pajiștea de la poalele munților, drumul de țară, apa, și stâna), o stână cu structură de lemn, un pod și 10 piloni de susținere, un băț de lemn, figurine: o ciobăniță, 9 oi, un câine și un zar. Este confecționat din lemn și carton, colorat cu vopsele non-toxice. 

Vârsta recomandată: +4 - 8 ani.

 

3. Micii Pompieri, de la  FoxKids 

Micii pompieri este un joc de cooperare distractiv pentru șase mici pompieri curajoși!

Un incendiu a izbucnit, iar micii pompieri trebuie să se lupte cu flăcările. 

Jucătorii trebuie să se grăbească să salveze casa înainte ca focul să o mistuie. 

Participanții la joc vor trebui să lucreze împreună pentru a ajunge la casă înaintea flăcărilor, într-o cursă distractivă, care încurajează cooperarea și prietenia. 

Vârsta recomandată: +4 ani

4. Outfoxed - Pe urmele vulpiței hoțomane, de la Gamewright

  Jucătorii acestui joc trebuie să rezolve un mister: plăcinta doamnei Plumpert a dispărut și trebuie găsită. Mutați pionii detectivi de-a lungul tablei de joc și căutați indicii folosind scaner-ul special pentru dovezi pentru a prinde faptașul. 

Toată lumea va trebui să lucreze împreună, eficient și repede, pentru că vulpea hoțomană se apropie cu pași repezi de vizuină și poate să scape! 

Este un joc încântător de deducție și cooperare recomandat pentru întrega familie.

Conținet: 16 cărți cu suspecți, 3 zaruri speciale, 16 cărți cu hoți, o figurină vulpe, 12 indicii, un decodor de dovezi, 4 pioni - pălării de detectiv și o tablă de joc.

Vârsta minimă recomandată: 5 ani.

5. Joc de cooperare Woolfy, de la Djeco

Plecând de la povestea cu același nume, jucătorii trebuie să îi ajute pe cei 3 purceluși să construiască cea mai durabilă căsuță, pe care lupul să nu o poată dărâmă. 

Jocul conține: o planță de joc, 3 figurine purceluși, un lup, un ceaun și 3 zaruri colorate.

Jocul este confecționat din lemn și carton, colorat cu vopsele non toxice.

Vârsta recomandată: +5 ani.

Indiferent pe care îl alegeți, jocurile de cooperare se bazează pe ajutor reciproc, încredere și îi încurajează pe copii să aibă încredere în ei, dar și în ceilalți, să simtă că fac parte dintr-un grup.

Tu ce joc ai pe lista de Blackfriday?