Răceala în cazul bebelușilor îi pune pe jar pe părinți, însă există câteva remedii naturale care pot înbunătăți starea micuților.

Specialiștii pediatri citați de Grow by WebMD au făcut o listă cu cele mai eficiente astfel de remedii naturale și interzic cu strictețe administrarea medicamentelor pentru răceală fără prescripție medicală în cazul copiilor cu vârsta sub 2 ani.

1. Dați-i multe lichide – acestea diluează mucusul și ajută la desfundarea nasului. De asemenea, asigură hidratarea micuților. Totuși, bebelușilor nu trebuie să le dați sucuri sau băuturi carbogazoase. Laptele matern, formula de lapte și apa sunt suficiente pentru ei.

2. Eliberați căile nazale cu ajutorul dispozitivelor speciale.

3. Administrați soluții saline pentru decongestionarea căilor nazale ale micuților.

4. Ridicați partea superioară a patului bebelușilor – această poziție de somn îi va ajuta să respire mai bine.

5. Supa de pui este un remediu foarte eficient în cazul în care ați început deja diversificarea în cazul bebelușului dumneavoastră.

6. Folosiți un umidificator în camera bebelușului – acesta îl poarte ajuta pe cel mic în cazul în care tușește și are nasul înfundat.

7. Odihna este foarte importantă – somnul este un element cheie în dezvoltarea corectă a sistemului imunitar, astfel că îi poate ajuta pe bebeluși să lupte și cu răceala.

8. O baie călduță îl poate ajuta pe cel mic să scape de febră.

9. Cei mici au nevoie de energia obținută din alimente pentru a lupta cu răceala. Dacă cel mic a început să mănânce alimente solide, e recomandat să mănânce alimente bogate în proteine, legume și grăsimi sănătoase.

Totuși, chiar dacă respectați aceste recomandări, răcelile pot avea evoluții severe. Astfel, este necesar să sunați medicul pediatru dacă cel mic are mai puțin de 3 luni și o temperatură rectală de 38 grade sau mai mult sau nu consuma lichide. În cazul copiilor mai mari, medicul trebuie sunat atunci când apar durerile de urechi sau dificultățile de respirație, tuse care durează mai mult de o săptămână. De asemenea, un alt semnal de alarmă este febra mai mare de 38 de grade timp de trei zile.

Sursă foto: Shutterstock


Urmărește emisiunile tale preferate pe protvplus.ro: